Salut, numele meu este Adrian Tudose și îți spun bun venit pe această pagină, dedicată fotografiei de natură și călătorie. Provin dintr-o familie modestă, m-am născut pe Valea Râmnicului, unde am crescut aproape de natură. De mic copil, am fost fascinat de natură, îmi plăcea tot ce înseamnă ea, animale, păsări și flori.

Anii au trecut, dar eu am rămas același copil dornic de-a explora natura, dornic să-i cunosc tainele și secretele ascunse. Iubitor de natură și frumos, ani mai târziu am vrut să surprind natura, în imagini, iar în anul 2012 am plecat pe un drum frumos, cel al fotografiei de natură și călătorie.

Un mai târziu, am urmat un curs de fotografie, ” Natura în Fotografie ” susținut de Dan Dinu în cadrul Photolife, curs în care am deprins secretele fotografiei și al aparatului de fotografiat. Urmând acest curs  care ma introdus în această lume a fotografiei, am dezvoltat o pasiune mai aparte pentru fotografia macro, care îmi place foarte mult. Am o pasiune pentru fluturi și flori, drept pentru care din anul 2016 lucrez la două proiecte personale, ” Fluturii de zi din România ”  și ” Orhideele Sălbatice din România „. Pe lângă aceste două proiecte, fotografiez și flora spontană, acele plante care sunt de interes național sau sunt pe cale de dispariție.  Sunt două proiecte ambițioase, la care trebuie să muncesc mult, pentru a le putea finaliza. Prin aceste două proiecte, îmi doresc să atrag atenția asupra importanței mediului înconjurător în care trăim.

Mă descriu ca fiind  un fotograf de călătorie, îmi place foarte mult să călătoresc, pentru a cunoaște locuri noi sau a trăi experințe diferite.

În acești ani a fost în câteva ture foto, în care aș aminti, tura din Canionul Ordesa și cea din Munții Pirinei, unde am avut parte de cele mai frumoase experiențe, alături de alți prieteni fotografi.

Expoziții

Am fost implicat în două expoziții caritabile, alături de alți fotografi români, care au avut ca scop cauze umanitare, iar anul 2017 am organizat o expoziție caritabilă personală, de asemenea într-un alt scop umanitar. Aceste implicări, mi-au adus cea mai mare bucurie sufletească, bucuria de a dărui. Bucuria de a dărui pentru viață, bucuria de a implica oameni și de-a trezi în ei spiritul solidarității.